Een zilveren armband van LYAM

Wie een zilveren armband zoekt die anders is dan andere, vindt bij ons vaak iets van zijn of haar gading. Strak, stoer, sierlijk, met of zonder edelstenen, en altijd uit eigen atelier en handgemaakt. Van strak vormgegeven scharnierarmbanden tot geschakelde armbanden, waarin vaak edelstenen zijn verwerkt.

Scharnierarmbanden: strak en “ongepolijst”

Onze scharnierarmbanden zitten mooi aangesloten om de pols en hebben een strakke uitstraling. Ze sluiten vaak met een horlogebandsluiting. De scharnieren, meestal twee, maken het mogelijk de armband om de pols te doen. Het zilver wordt vaak met de hand bewerkt door het te schuren, matteren of ruwen. Daardoor krijgt de armband een bijzondere, “ongepolijste” uitstraling en zal deze net even anders zijn dan andere. In zilver zijn er ook scharnierarmbanden met een edelsteen. Op de foto: armband “Connection” van gematteerd zilver  met gebande onyx.

Schakelarmbanden: soepel om de pols

Schakelarmbanden bestaan uit losse schakels, die worden verbonden door oogjes of buisjes. Deze zitten iets losser en soepeler om de pols. Ook deze worden vaak met de hand bewerkt. Verder zijn er ook armbanden waarbij edelstenen handgeschakeld zijn met zilver. Voor smalle armbandjes met edelstenen en zilver: zie LYAM Basic.