Nieuw sieraad uit oud goud
Bestaande sieraden vermaken/veranderen

In het atelier komen regelmatig mensen langs met de wens om iets moois te laten maken van hun oude sieraden. Geërfde sieraden die soms al jaren in de kast liggen, maar emotionele waarde hebben. Trouwringen van ouders of grootouders bijvoorbeeld. Sieraden die je niet weg wilt doen, maar die gedateerd zijn, versleten, of qua stijl niet bij je passen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Neem het sieraad mee naar het atelier. We bekijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Mag het helemaal anders of moet(en) er (delen van) het sieraad bewaard blijven? Moet een bestaande gravure gehandhaafd blijven? Een trouwring kan onveranderd worden voorzien van een edelsteen uit onze collectie, maar ook worden omgesmolten, zodat we een geheel nieuw ontwerp kunnen maken. Wat past bij u, wat vindt u mooi?

Elk ontwerp is maatwerk

Bij het vermaken van sieraden is elk project maatwerk. Van tevoren een kostenindicatie geven is dus meestal moeilijk. We zullen voor elke opdracht opnieuw gaan ontwerpen en rekenen. We nemen hiervoor de tijd en zullen u hierover zo helder mogelijk informeren. Komt u langs in het atelier? Neem het sieraad dan vooral mee! Kunt u niet langskomen? Het hele proces kan ook online worden gedaan. Neem contact met ons op.

Ontwerp

Na het bespreken van wensen en mogelijkheden werken we een ontwerp uit. Per email sturen we een voorstel met kostenindicatie. Vaak met een foto, zodat goed zichtbaar is hoe het wordt. Het ontwerp kan dan nog worden bijgestuurd. Na uw definitieve akkoord gaan we het sieraad maken.

Kostenplaatje

Het vermaken van een bestaand sieraad is arbeidsintensief. Het vergt inventiviteit, creativiteit en vooral heel veel uren. Tijd kost geld. Soms is het goedkoper om een geheel nieuw sieraad aan te schaffen. Houd hier rekening mee*.

Set relatieringen Timber van goud. Herenring met blauwe saffier, damesring met diamant gemaakt uit geërfd goud.

*) Zilver

Bij zilver speelt dit extra. Met name bij ingrepen zoals omsmelten, valt dit bij zilver qua prijs vaak ongunstig uit: vermaken is dan duurder dan nieuw kopen.

Kunt u niet langskomen in het atelier?

Het bovengenoemde proces kan ook geheel online worden uitgevoerd. Neem contact met ons op.

Saffier gezet op geërfde trouwring.

trouwring laten veranderen, edelsteen op trouwring