LYAM  maakt niet alleen sieraden voor de eigen collectie, maar werkt ook in opdracht. Een belangrijk aandeel van dit werk bestaat uit het ontwerpen van sieraden met een herinnering. 

In het atelier komen regelmatig mensen langs met de wens om iets moois te laten maken van hun oude sieraden. Geërfde sieraden die soms al jaren in de kast liggen, maar emotionele waarde hebben. Trouwringen van ouders of grootouders bijvoorbeeld. Sieraden die je niet weg wilt doen, maar die gedateerd zijn, versleten, of qua stijl niet bij je passen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Neem het sieraad mee naar het atelier. We bekijken wat de wensen en mogelijkheden zijn. Wat van het sieraad moet bewaard blijven en wat mag worden veranderd? Moet de gravure gehandhaafd blijven? Een trouwring kan onveranderd worden voorzien van een edelsteen uit onze collectie, maar ook worden omgesmolten, zodat we een geheel nieuw ontwerp kunnen maken. Wat past bij u, wat vindt u mooi?

Elk ontwerp is maatwerk

Bij het vermaken van sieraden is elk project maatwerk. Van tevoren een kostenindicatie geven is dus meestal moeilijk. We zullen voor elke opdracht opnieuw gaan ontwerpen en rekenen. We nemen hiervoor de tijd en zullen u hierover zo helder mogelijk informeren. Komt u langs in het atelier? Neem het sieraad dan vooral mee!

Ontwerp en kostenplaatje

Na het bespreken van de wensen en mogelijkheden werken we een ontwerp uit. Meestal sturen we per email een voorstel met kostenindicatie. Vaak met een foto, zodat goed zichtbaar is hoe het wordt. Eventuele veranderingen kunnen worden doorgegeven. Na uw definitieve akkoord gaan we het sieraad maken.

Voorstel, gemaakt in zilver. Na akkoord in tweevoud (voor twee dochters) uitgevoerd in goud, afkomstig van geërfde ringen uit drie generaties.

Zilver

Ook zilver kunnen we veranderen. Houd er echter rekening mee dat het verwerken van oud goud en zilver arbeidsintensief is. Met name bij grote ingrepen zoals omsmelten, valt dit bij zilver qua prijs vaak ongunstig uit: vermaken is dan duurder dan een soortgelijk sieraad nieuw kopen. Wij informeren u graag hierover. Neem contact met ons op.

Kunt u niet langskomen in het atelier?

Het bovengenoemde proces kan ook geheel online worden uitgevoerd. Neem contact met ons op.