zilveren ketting met labradorieten, handgemaakt door LYAM edelsmeden

Zilveren kettingen van LYAM

Geschakelde edelstenen

Zilveren kettingen kunnen natuurlijk niet ontbreken in onze collectie. Het prachtige witte edelmetaal laat zich namelijk goed verwerken tot uiteenlopende ontwerpen. Zo zijn er kettingen waarin edelstenen met zilver zijn geschakeld. Daarbij worden de edelstenen, die geheel zijn doorboord als kralen, voorzien van zilverdraad met oogjes. Deze oogjes worden onderling verbonden. Van deze geschakelde edelsteenkettingen zijn er diverse in onze collectie. Bijvoorbeeld met groene aventurijn, gele citrien en lila lepidoliet, blauwe lapis lazuli en zwart/witte onyx.

Gezette edelstenen

Een ander ontwerp bestaat uit (handgemaakte) schakels met gezette edelstenen. Deze worden in een zetrandje vastgeklemd op een zilveren vorm, zoals de ketting Rondhanger. Hierin zijn vijf labradorieten met een prachtig blauw schijnsel verwerkt. Een unicum.

Voor zilveren colliers met een bijzondere, handgemaakt hanger (met of zonder edelstenen) kunt u kijken bij Hangers (Zilver). De colliers op de foto’s zijn los verkrijgbaar, informeer hiernaar.