Een upgrade voor uw trouwring

Uw trouwring heeft veel emotionele waarde, maar soms past hij qua vormgeving niet meer bij u of wilt u wel eens iets anders.  Misschien past geel goud eigenlijk niet zo goed bij u. Of u wilt, in plaats van dat diamantje, liever een kleuredelsteen op uw ring. Voor mij als edelsmid is het een mooie uitdaging om te proberen de ring na jaren trouwe dienst extra glans te geven, in overeenstemming met uw persoonlijkheid.

Ander ringontwerp

Compleet veranderen kan door het goud (of zilver) om te smelten. Met het gietstaafje dat daarbij ontstaat, kunnen allerlei nieuwe vormen worden gemaakt. De ring hiernaast bijvoorbeeld (model Curl) kan goed worden gemaakt van omgesmolten goud. Een edelsteentje kan naar wens worden uitgezocht. Kijk voor inspiratie eens op onze pagina Trouwringen.
Bij het compleet veranderen van een trouwring kunnen eventuele gravures opnieuw in de ring worden gezet.

Ring Curl Roze Saffier, gouden ringen, gehamerde geruwd matte, bewerking, gerecycled goud, edelsteen, handgemaakt door LYAM edelsmeden
Ring zilver met saffier, roodgoud blauwe Sri Lanka-safiier rood-wit-blauw

Geel goud past eigenlijk niet (meer) bij u

Een geelgouden trouwring wordt vaak gekozen omdat dat traditie is. Maar bij veel mensen past zilver of witgoud eigenlijk beter. Heeft u wel een een kleuranalyse laten doen? Als u tot de zogenaamde “koele kleurtypes” behoort, is witgoud/zilver mooier bij u. In dat geval kunnen we de ring “afkoelen” door er een mooi stukje witgoud of zilver op te zetten. Een kleuredelsteen kan dit effect ook bewerkstelligen.
Omgekeerd kan een zilveren of witgouden ring ook worden voorzien van geelgoud (zie de zilveren ring hiernaast).

Edelsteen op de trouwring

Een edelsteen geeft extra glans en kan uw trouwring persoonlijk en uniek maken. Wij hebben edelstenen in vele kleuren en formaten. Het is een mooi proces om samen uit te zoeken welke edelsteen er bij u past. Kijk ook eens bij Werking edelstenen.

Meer weten? Neem contact met ons op.

Lyanne Wold
eigenaar/ontwerper LYAM edelsmeden

Twee trouwringen omgesmolten en gevormd tot een nieuwe, met groene granaat.

Trouwring omgesmolten, met extra stukje goud en diamant.