maart 2019

Nieuw sieraad uit oud goud

Wij maken niet alleen sieraden voor de eigen collectie, maar werken ook in opdracht. Een belangrijk aandeel van dit werk bestaat uit het ontwerpen van sieraden met een herinnering.

Regelmatig krijgen wij mensen over de vloer met de vraag of er iets gemaakt kan worden van oude sieraden. Dat is mogelijk. We kunnen het oude sieraad omsmelten en er een geheel nieuw ontwerp maken, of van het bestaande sieraad uitgaan en daar bijvoorbeeld een mooie edelsteen opzetten. Ook een steen in een oud sieraad kan vaak worden hergebruikt.

Meer weten? Klik hier.

Set Chance 2 kan worden gemaakt van oud goud

Nieuw sieraad uit oud goud, veranderen en vermaken van geërfde sieraden herinneringssieraden
zilveren hanger met opaal en goud, handgemaakt door LYAM edelsmeden

13 november 2018

LYAM in maandblad Nouveau

Ook dit najaar heeft het maandblad Nouveau weer een mooi stukje over ons gepubliceerd. Hierbij de tekst en de bijbehorende foto!

Voor wie van juwelen met edelstenen houdt, is de website van LYAM edelsmeden een aanrader. Ringen, oorbellen en hangers met edelstenen in de mooiste kleuren, allemaal uit eigen atelier en handgemaakt. De gehele collectie is online te zien en te bestellen. Op de foto: hanger “Opaal en zilver” met geelgouden zetrandje. www.lyam.nl

Manchetknopen Pompebledsje, plompeblaadje, Fries nationaal symbool, handgemaakt in roodgoud goud

13 mei 2018

Pompebledsjes in het rood!

Onze manchetknopen Pompebledsje zijn er nu ook in roodgoud. Op speciaal verzoek van een klant gemaakt, als verlovingscadeau voor haar aanstaande echtgenoot.

Het Fries nationaal symbool in het roodgoud: dat vonden wij zo’n leuk idee dat we de roodgouden manchetknopen in de vaste collectie hebben opgenomen. De aanstaande bruidegom was er heel blij mee en zal de manchetknopen dragen op de trouwdag.

Het plompeblaadje is er ook als hanger, reversknoopje, oorbellen en speld.

2 maart 2018

LYAM edelsmeden maakt sieraad voor Commissaris van de Koning Friesland

In opdracht van Wagenborg Passagiersdiensten heeft LYAM edelsmeden uit Joure sieraden gemaakt voor de Commisaris van de Koning van Friesland, Arno Brok. Ook voormalig CvdK Joan Leemhuis-Stout kreeg een sieraad.

Dit voorjaar gaat onder de vlag van Wagenborg een nieuwe sneldienst varen tussen Holwerd en Ameland. De doop van het nieuwe schip heeft plaatsgevonden op 2 maart en is verricht door de heer Brok en mevrouw Leemhuis.

LYAM edelsmeden kreeg van Wagenborg de opdracht voor beiden een sieraad te ontwerpen als aandenken hieraan. Voor mevrouw Leemhuis is een broche gecreërd in de vorm van een gestileerd schip op bewerkt zilver, dat golvend water symboliseert. Voor de heer Brok werd in dezelfde stijl een set manchetknopen vervaardigd. Beide sieraden zijn ontworpen door Lyanne Wold van LYAM. Zij maakt vaker sieraden voor bedrijven en overheidsinstellingen. Zo werd eerder een zilveren gemeentespeld voor De Fryske Marren ontworpen. LYAM edelsmeden heeft een atelier in de wijk Wyldehoarne in Joure-Noord.

Manchetknopen voor bedrijven