Manchetknopen voor bedrijven

2 maart 2018

 

LYAM edelsmeden maakt sieraad voor Commissaris van de Koning Friesland

In opdracht van Wagenborg Passagiersdiensten heeft LYAM edelsmeden uit Joure sieraden gemaakt voor de Commisaris van de Koning van Friesland, Arno Brok. Ook voormalig CvdK Joan Leemhuis-Stout kreeg een sieraad.

Dit voorjaar gaat onder de vlag van Wagenborg een nieuwe sneldienst varen tussen Holwerd en Ameland. De doop van het nieuwe schip heeft plaatsgevonden op 2 maart en is verricht door de heer Brok en mevrouw Leemhuis.

LYAM edelsmeden kreeg van Wagenborg de opdracht voor beiden een sieraad te ontwerpen als aandenken hieraan. Voor mevrouw Leemhuis is een broche gecreërd in de vorm van een gestileerd schip op bewerkt zilver, dat golvend water symboliseert. Voor de heer Brok werd in dezelfde stijl een set manchetknopen vervaardigd. Beide sieraden zijn ontworpen door Lyanne Wold van LYAM. Zij maakt vaker sieraden voor bedrijven en overheidsinstellingen. Zo werd eerder een zilveren gemeentespeld voor De Fryske Marren ontworpen. LYAM edelsmeden heeft een atelier in de wijk Wyldehoarne in Joure-Noord.