Open Dagen
voorjaar 2024

Op  22 en 23 maart houden wij onze eerste Open Dagen van het jaar. Kom langs en bekijk onze nieuwste ontwerpen. Gouden en zilveren hangers met rozekwarts, witte agaat of opaal. Oorbellen met blauwe chalcedoon. Gouden en zilveren ringen… Of neem uw oude of geërfde sieraden mee en bespreek samen met ons wat de mogelijkheden zijn om deze te veranderen in een eigentijds, persoonlijk sieraad.

U bent welkom op:

vrijdag 22 maart: van 11.00 tot 18.00 uur
zaterdag 22 maart: van 11.00 tot 17.00 uur

Tot ziens in ons atelier!

Open Atelierdag op zaterdag 9 september 2023

Kom langs en bekijk onze nieuwste sieraden! De deur staat open tussen 11.00 en 17.00 uur.

Graag tot ziens,

William en Lyanne Wold

—————————————————————————————————————————————————-

november 2022

LYAM 2002-2022

Dit jaar bestaat LYAM edelsmeden twintig jaar. Begonnen aan de keukentafel en nu gesettled in ons eigen atelier in Joure. Onze ontwerpen hebben zich in de loop van de jaren ontwikkeld. Al vroeg begonnen we met het maken van bijzondere edelsteenzettingen. Later kwam daar de oppervlaktebewerking van goud en zilver bij, en recent het gebruik van gerecycled edelmetaal. Wat altijd hetzelfde is gebleven: onze passie voor het ontwerpen en ambachtelijk maken van sieraden. En natuurlijk de grote liefde voor edelstenen.

Jubileumactie:
edelsteenpresentje gratis bij alle aankopen

Bij elke aankoop in het atelier of online krijgt u een edelsteenaardigheidje van ons cadeau!

Tentoonstelling in het atelier

In de loop der jaren hebben wij vele verschillende ontwerpen gemaakt. Kom langs in ons atelier en bekijk de tentoonstelling “Ontwerpen door de jaren heen”.

Jubileumactie LYAM, jubileumactie LYAM, Jubileumkorting LYAM, jubileumkorting LYAM 20 jaar LYAM twintig jaar2002 -2022, 20% korting op 20 sieraden actie kortingsactie

maart 2022

We zijn weer open (op afspraak)

Na de diverse lockdowns kunt u weer langskomen in het atelier. We doen dit nog wel op afspraak. Dat geeft u en ons de ruimte. Uw bezoek is uiteraard geheel vrijblijvend. Bekijk onze nieuwe collectie sieraden met opaal en saffier!

Bezoektijden

Dinsdag t/m vrijdag: van 10.00 tot 18.00 uur.
Zaterdag: van 10.00 tot 14.00 uur (graag ruim van tevoren reserveren).
Bezoek op een avond is mogelijk op verzoek.

Plan hier uw afspraak

16 maart 2021

Ons atelier is geopend op afspraak

Wij mogen vanaf vandaag weer bezoekers ontvangen in het atelier! U kunt een afspraak maken via de website. Of bel of mail ons.
Verder gelden de algemene regels:
-max. 2 personen per afspraak;
-draag een mondkapje;
-houd afstand;
-houd uw bezoek kort en efficiënt.
NB: al onze sieraden zijn verkrijgbaar via de webshop. Online winkelen is dus een goed alternatief als u liever de deur niet uitgaat.

Nieuw: click & collect kan nu ook bij ons!

Op het bestelformulier kunt u uw keuze aankruisen.
Heeft u nog vragen? Neem s.v.p. contact met ons op.

Hiernaast op de foto: ring Timber Robijn van gehamerd goud
nieuw in onze collectie!

————————————————————————————–

12 maart 2020

Wij zijn weer open!

Sinds 2010 zitten we alweer op onze huidige stek in Joure.  Het was tijd voor een update! We hebben ons atelier geheel vernieuwd en zijn sinds 28 februari weer open.

Wat is er veranderd?

De entree is verplaatst en het interieur is geheel vernieuwd: nieuwe kleuren, nieuwe indeling, nieuwe meubels.

De prachtige warme tint Red Earth – die correspondeert met de buitengevel -, fris wit, contrasterend grafietgrijs, white wash eiken en betonlook zijn de nieuwe kleuren van het atelier. Er is een lange presentatiewand gecreërd, waarop onze sieraden goed kunnen worden uitgelicht. De akoestiek is verbeterd. De entree is nu direct gelegen aan de richting parkeerplaats en is vanaf de straat meer herkenbaar. De nieuwe indeling geeft een rustiger uitstraling.

Is alles klaar?

Het toongedeelte is gereed. Het werkgedeelte, waar wij onze sieraden maken, nog niet. We werken op een provisorische werkplaats, waarin wij de meeste werkzaamheden kunnen uitvoeren. De levertijd van opdrachten kan momenteel echter wat langer zijn dan gebruikelijk.

Sieraden kopen via de website

Bij sommige bestelling kan de levertijd wat langer zijn (zie hiernaast). Neem hierover desgewenst contact met ons op.

Feestelijke Opening!

Op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 april a.s. zullen wij het nieuwe atelier officieel en feestelijk openen. Meer informatie hierover volgt op onze website. Ook vóór die tijd bent u uiteraard van harte welkom om eens langs te komen.

atelier LYAM bezoeken: openingstijden, adres, contacthet atelier/heropening
atelier LYAM edelsmeden bezoeken: openingstijden, adres, contact

nieuwsbrief oktober 2019

Edelstenen in warme herfstkleuren!

Oranje, roestbruin, geel… De natuur is er momenteel vol van. Ook wij hebben ons laten inspireren door de herfst. Met verrassende kleurvarianten van bekende edelstenen. Dus deze keer geen blauwe saffier in een ring, maar een warmgele. Geen bordeauxrode granaat, maar oranje…

De kleurenpracht van edelstenen vormt een grote inspiratiebron voor onze sieraden. In deze mailing vindt u de nieuwste ontwerpen. Meer zien? Kom eens langs, of bekijk de webshop.

Wilt u een persoonlijk sieraad laten maken voor de feestdagen?

Wacht dan niet te lang. Kom langs in het atelier of stuur een berichtje.
Ring van bewerkt zilver met oranje granaat, handgemaakt gehamerd zilver handgemaakt Timber LYAM

Welke oorsieraad past bij u?

Dat hangt af van de vorm van uw gezicht (rond, hoekig, of langwerpig) en uw haardracht (lang of kort). Welke edelsteen past qua kleur en uitstraling bij u? En wordt het goud of zilver? Bekijk de collectie voor inspiratie. Of maak een afspraak voor een persoonlijk advies in het atelier.

Tip: oorbellen zijn erg leuk om cadeau te geven! Ze zijn er in diverse prijsklassen.

Vragen? Neem contact met ons op 

De Protter 2 – 8502 DG Joure – 0513418053 – info@lyam.nl
ma t/m do open op afspraak;
vrijdag van 14.00-18.00 en 19.00-21.00 uur;
zaterdag: open op afspraak.
Roségouden oorbellen met roze chalcedoon gerecycled goud handgemaakt
oorbellen oorhangers oorhaken zilver zilveren labradoriet labradorieten zalmroze bruin
Oorbellen gehamerd zilver en goud oorstekers, oorbellen, ruw bewerkt zilver, handgemaakt door edelsmid gerecycled goud en zilver
Oorbellen Parel en Saffier witte saffier roze parel geel goud oorstekers

maart 2019

Nieuw sieraad uit oud goud

Wij maken niet alleen sieraden voor de eigen collectie, maar werken ook in opdracht. Een belangrijk aandeel van dit werk bestaat uit het ontwerpen van sieraden met een herinnering.

Regelmatig krijgen wij mensen over de vloer met de vraag of er iets gemaakt kan worden van oude sieraden. Dat is mogelijk. We kunnen het oude sieraad omsmelten en er een geheel nieuw ontwerp maken, of van het bestaande sieraad uitgaan en daar bijvoorbeeld een mooie edelsteen opzetten. Ook een steen in een oud sieraad kan vaak worden hergebruikt.

Meer weten? Klik hier.

Set Chance 2 kan worden gemaakt van oud goud

Nieuw sieraad uit oud goud/Bestaand sieraad laten vermaken, veranderen: vermaken en veranderen van geërfde of oude sieraden tot nieuwe, eigentijdse en draagbare ontwerpen. Oud goud, oud zilver laten omsmelten tot nieuw sieraad. Ontwerp laten maken door LYAM edelsmeden.
zilveren hanger met opaal en goud, handgemaakt door LYAM edelsmeden

13 november 2018

LYAM in maandblad Nouveau

Ook dit najaar heeft het maandblad Nouveau weer een mooi stukje over ons gepubliceerd. Hierbij de tekst en de bijbehorende foto!

Voor wie van juwelen met edelstenen houdt, is de website van LYAM edelsmeden een aanrader. Ringen, oorbellen en hangers met edelstenen in de mooiste kleuren, allemaal uit eigen atelier en handgemaakt. De gehele collectie is online te zien en te bestellen. Op de foto: hanger “Opaal en zilver” met geelgouden zetrandje. www.lyam.nl

Manchetknopen Pompebledsje, plompeblaadje, Fries nationaal symbool, handgemaakt in roodgoud goud

13 mei 2018

Pompebledsjes in het rood!

Onze manchetknopen Pompebledsje zijn er nu ook in roodgoud. Op speciaal verzoek van een klant gemaakt, als verlovingscadeau voor haar aanstaande echtgenoot.

Het Fries nationaal symbool in het roodgoud: dat vonden wij zo’n leuk idee dat we de roodgouden manchetknopen in de vaste collectie hebben opgenomen. De aanstaande bruidegom was er heel blij mee en zal de manchetknopen dragen op de trouwdag.

Het plompeblaadje is er ook als hanger, reversknoopje, oorbellen en speld.

2 maart 2018

LYAM edelsmeden maakt sieraad voor Commissaris van de Koning Friesland

In opdracht van Wagenborg Passagiersdiensten heeft LYAM edelsmeden uit Joure sieraden gemaakt voor de Commisaris van de Koning van Friesland, Arno Brok. Ook voormalig CvdK Joan Leemhuis-Stout kreeg een sieraad.

Dit voorjaar gaat onder de vlag van Wagenborg een nieuwe sneldienst varen tussen Holwerd en Ameland. De doop van het nieuwe schip heeft plaatsgevonden op 2 maart en is verricht door de heer Brok en mevrouw Leemhuis.

LYAM edelsmeden kreeg van Wagenborg de opdracht voor beiden een sieraad te ontwerpen als aandenken hieraan. Voor mevrouw Leemhuis is een broche gecreërd in de vorm van een gestileerd schip op bewerkt zilver, dat golvend water symboliseert. Voor de heer Brok werd in dezelfde stijl een set manchetknopen vervaardigd. Beide sieraden zijn ontworpen door Lyanne Wold van LYAM. Zij maakt vaker sieraden voor bedrijven en overheidsinstellingen. Zo werd eerder een zilveren gemeentespeld voor De Fryske Marren ontworpen. LYAM edelsmeden heeft een atelier in de wijk Wyldehoarne in Joure-Noord.

Manchetknopen voor bedrijven